söndag 28 december 2014

Lugnet efter stormen

God jul på er, eller, god fortsättning som man säger nu - och snart gott nytt år. Julen är över och det känns konstigt, men mest skönt. Jag slipper stressen med alla förberedelser och kan lägga det bakom mig. Julen var riktigt trevlig på alla sätt. Men med en förkylning i kroppen som spädde på tröttheten jag har så var jag inte särskilt pigg - och jag längtade efter sovkudden.
Jag är så himla glad över att jag har min familj. Att jag har de som är villiga att ställa upp och hjälpa. Jag behövde knappt göra något alls här hemma, tack vare svärmor och min egen mor. Utan den hjälpen hade jag klappat ihop, troligen.

Lilleman var hur duktig som helst. Det märktes att han var ovan i situationen, léendena man fick nådde inte upp till ögonen, då ögonen mest lysta av oro/skräck. Men han var inte gnällig. Han var nöjd så länge som han fick sitta i min, pappas eller mormors famn. Det bästa av allt var ändå när alla gäster gått och huset blivit lugnt och tyst, så sken han upp som en sol och började genast leka med sina leksaker. Full fart i kroppen! Jag förstår han. Känslan av lugn som infinner sig efter en lyckad fest är det bästa som finns (jaja, nått av det bästa). Nöjdhet, tacksamhet och glädje, var känslor som fanns när jag lade huvudet på den efterlängtade kudden. Vilken bra jul! Men nu längtar jag efter rutiner och lugn igen.





söndag 21 december 2014

En tung slöja

Nu är det verkligen inte långt kvar till jul, särskilt inte för oss som börjar fira redan den 23e hos far min. Imorgon börjar förberedelserna med grötkokning och inhandling av den sista julmaten. Jag längtar. Det känns pirrigt och det ska framförallt bli kul att få träffa familj och släkt. Julen är till för familjen, så är det bara.

Men mitt i allt julstök så ligger en svart tråd som förpestar omgivningen. En slöja av trötthet som aldrig lyfts bort. Just nu är det så otroligt tungt att bära på denna trötthet. Att knappt orka med sitt eget barn trots att han är världens goaste lilla unge - det tär på psyket.
Julen kommer som en trevlig distraktion, men samtidigt spär den på stressen jag har inombords eftersom jag mest av allt vill ligga ner och bara vila.
Men nu är i alla fall sambon hemma på julledighet. Hela 16 dagar! Till skillnad från två dagar (3 nätter) varje vecka. Jag har även fått mycket hjälp av min egen mor, och imorgon kommer svärmor för att hjälpa till med julstöket.
Jag tar tacksamt emot all hjälp jag får, och skickar en varm tanke åt familjen - som är det viktigaste man kan ha runt sig. Ett nätverk av stöttande individer som alltid finns där.

torsdag 18 december 2014

Pysselhomeparty - event

Ja, nu var det någon vecka sen jag var iväg på detta - och jag vet, jag är väldigt sen med att blogga om det! Men ni vet, bebis kommer emellan.

Jag var iväg på ett minievent i Sölvesborg anordnat av blekinges största bloggare: Förskolemamman.
Det var ett homeparty i större skala, med pysselföretaget Colorona - giftfritt och miljövänligt pyssel för barn (och vuxna såklart). Jag köpte på mig lite saker, för det kan vara bra att ha. Tanken på att barnen stoppar i sig kritor med diverse gifter i får mig att må illa. Nu kan jag med "gott samvete" låta barnen kladda som de vill. Köpte t.ex. kritor gjort på enbart bivax, vatten och färgpigment.
Vi var lite mer än 30 pers skulle jag tro och stämningen var trevlig.
Det bjöds på goodiebags med diverse rabatter och provsaker från olika företag; se sponsorer.


Några företag hade även bidragit med lite produkter som lottades ut till lyckliga vinnare. Jag var en av dem! Jag vann en presentförpackning från Liveo som innehöll tre julkryddor (glögg, saffran & pepparkaka), två LCHF-bakmixer (lussekatt & pepparkaka) samt ett stort paket med rostade kokoschips. Helt underbar vinst!! Jag blev så glad. Tack sponsorerna!

Jag ser fram emot fler event!

Bilder nedan är tagna från Förskolemammans Blogg på facebook.


Carl satt så fint hos mig och undrade vart vi hade hamnat.



söndag 14 december 2014

Beslutet att skaffa barn

Nu när vi sitter här med vår lille son på snart 9 månader, så är det också lätt att tänka på vad som har blivit annorlunda och hur det var förr, för bara ett år sedan. Det känns nästan märkligt hur snabbt livet ändrades, "bara" för att vi beslutade att skaffa barn. Såhär i efterhand skrattar jag nästan åt min naivitet och lugn-känslan inför barnaskaffandet. Tänkte att det kommer bli kanon, att vi lär oss med tiden, att det var ett lätt beslut helt enkelt. Jag trodde jag var förberedd på en hel del, och visst blev vissa saker som jag trott, men mest blev det inte så. Hade jag vetat då vad jag vet nu, så hade jag garanterat varit mycket mer reserverad och tveksam inför att skaffa barn. Samtidigt så vet jag att jag hade velat det ändå!

För allt är tusen gånger värre än vad jag trott, men det är också tusen gånger bättre än vad jag trodde från början!

1 vecka gammal

8 månader
Innan och under graviditeten önskade vi oss en liten flicka. Vi hoppades in i det sista och det var mäktigt spännande att få se vem det var som låg där inne i magen. När jag lyfte på benet och såg att det var en liten pojke, så blev jag lika glad för det. Det är ju vår pojke, vår alldeles egna förstfödda lille pojke. Han som alltid kommer vara med oss.
Vi har blivit beroende av varandra, han och jag. Även om han är orsaken till min obefintliga sömn, så sover jag ännu sämre om inte han ligger uppkrupen intill mig. Han är världens sämsta sömnpiller haha.

söndag 7 december 2014

Minievent

Andra advent. Tiden flyger verkligen! För första gången känner jag av den där julstressen som alla pratar om. Det krävdes en liten son för att förstå vad alla andra pratar om hehe. Även om jag längtar till många delar av julen, så är det även en hel del saker som jag inte alls tycker om, det känns stressigt. Men men...

Idag var jag och lilleman iväg på ett minievent i Sölvesborg, en större variant av homeparty där det visades och såldes giftfria pysselsaker (pennor, kritor, färg, mm). Jag handlade på mig en del (eftersom det är sjukt lång hållbarhet på de sakerna), så kan lilleman leka (och smaka hehe) på dessa giftfria rit och målargrejer när han blir lite större. Även hans äldre kusiner är välkomna att pyssla såklart. Jag köpe pennor som funkar som vanliga ritpennor, men som även är vattenlösliga så man kan måla vattenfärgslikande med dem. Köpte ett gäng kritor bestående av bivax, färgämne och vatten - även de kan funka som vattenfärgsmålning. Sedan ett gäng flaskor med färg, som fäster på ALLT! Kläder, plast, trä, kartong, you name it. Jag är nöjd!
Det bjöds på två goodiebags och jag vann även en presentpåse med diverse snacks a la LCHF.
Jag kommer att göra ett eget inlägg om vad dessa innehöll!

onsdag 3 december 2014

Sambanden

Jag är förkyld igen. IGEN! Kanske inte så mycket, men tillräckligt för att göra mig något mer slö och framförallt frustrerad över situationen. Varför blir jag sjuk bara jag går utanför huset? Varför får virus och bassilusker så bra fäste hos mig?
Så kom jag att tänka på förr när jag hade en tuff period, och jag var mycket sjuk då med. Mycket halsont, heeeela tiden och aldrig frisk verkade det som.
Det är samma nu, jag har en tuff mörk period och förkylningarna avlöser varandra.

Så såg jag en status från en PT jag följer på facebook, och hon pratade om stress, dålig näring och dålig sömn, och hur dessa är en inkörsport för sjukdom. Visst är det så. Jag passar just nu in i alla de tre kategorierna och jag är konstans förkyld känns det som. Tar man inte hand om kroppen så får man smaka på konsekvenserna med. Så är det.

Har försökt få kontakt med någon som kan hjälpa mig sedan i måndags. ALLA är fan upptagna. Ingen går att få tag på. Undrar om man ska behöva vara döende för att få hjälp?